Prima Pagina
Windows Live contribuie la raspandirea de malware PDF Imprimare E-mail

 
Toata lumea stie ca motorul de cautare Windows Live se situeaza mult in urma celor de la Google si Yahoo, in competitia de a atrage atentia. Exista, insa, un clasament in care conduce detasat: in referirile la site-urile care incearca sa infecteze calculatoarele cu unele dintre cele mai periculoase malware-uri cunoscute pana acum.
 
Pentru a te convinge, nu trebuie decat sa tastezi „veicolo commerciale noleggio”, pe Live.com si sa urmaresti care este rezultatul. Primul dintre ele este un site la adresa b9n3q3.info/yb6u46p76.html, care foloseste un script Java pentru a redirectiona utilizatorii catre un alt site. Acesta incearca sa instaleze cateva malware-uri, in unele cazuri chiar troianul cunoscut sub numele de Rustock. Aceasta este doar unul dintre malware-urile de pe Live.com care apar cand este introdus termenul de cautare de mai sus, ceea ce inseamna „inchiriere de vehicule comerciale.”

Potrivit specialistilor de la Sunbelt-Software, legatura dintre Live.com si asemenea site-uri a devenit atat de stransa incat mii de utilizatori sunt „aruncati” in alt site. Termeni care duc la aparitia unor rezultate similare sunt expresii in limba italiana, printre care „adsl offerta toscana”, „istituto geografico italiano”, „dvd da scaricare” si „testi reggae”.

Sunbelt a atras atentia asupra acestor probleme in urma cu mai bine de doua saptamani, dar Live.com a continuat sa se confrunte cu ele. Google si Yahoo au reusit demult sa filtreze foarte multe asemenea site-uri care se inserau prin intermediul unor erori.

„Nu cred ca este in regula sa pastrezi aceste malware-uri pentru o perioada atat de lunga de timp. Nu spun ca Google si Yahoo nu au probleme, dar pe Live.com acestea apar mult mai des”, a spus Francesco Benedini, un cercetator in spyware de la Sunbelt.

Un reprezentant Microsoft a spus ca, „tinand cont de nivelul la care spammerii au succes in manipularea rezultatelor, ei vor afecta experienta utilizatorilor tuturor motoarelor de cautare.”

O parte dintre site-urile la care poti fi trimis de pe Live.com sunt mai pericoloase decat altele. Multe link-uri, cum ar fi www.lassi.com.es, nu incearca sa iti compromita PC-ul prin utilizarea unei baze a adreselor IP din Statele Unite. insa computerele cu IP-uri din Italia si, probabil, si din alte tari, nu sunt la fel de norocoase.

Nu este pentru prima data cand Microsoft se confrunta cu astfel de probleme. Luna trecuta, compania a recunoscut ca un client Windows Live Messenger a afisat un banner pe care facea reclama unei aplicatii de pe lista neagra a riscurilor de securitate. La scurt timp dupa aceea, grupurile MSN au fost prinse afisand reclame pentru un software cunoscut drept periculos.

Sursa: Chip


Citeaza articolul pe site-ul tau | Vizualizari: 4116 | Imprimare | E-mail

Comentarii (1)
comentarii RSS
1. 16-03-2008 22:29
Nu am gasit site-ul respectiv
Operez sub Mandriva Linux acum si caut virusi si malware. Nu am gasit site-uri cu de acestea in afara de www.bravesentry.com. Va rog, spuneti-mi cum pot lua usor virusi pentru Windows folosind Linuxul.
Scris de Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat ca a putea vizualiza pagina.

Comenteaza articolul
  • Te rog posteaza un comentariu legat de acest subiect.
  • Nu folositi limbaje licentioase.
  • Comentariile care au in continutul lor trivialitati vor fi sterse!
  • In cazul in care gresiti codul de securitate apasati refresh pentru generarea unui cod nou.
Nume:
Adresa email:
Adresa website:
Titlu:
Comentariu:



Cod:* Code

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

Recomanda acest articol..


 
< Precedent   Urmator >

Statistici

Antivirusul dumneavostra este...
 

Stiri RSS


SEO